Palovaroittimen pariston vaihto taloyhtiölle Tyrnävällä

Huolehdimme taloyhtiösi palovaroittimet kuntoon Tyrnävän alueella!

Haluatko parantaa taloyhtiösi yhteistä paloturvallisuutta? Haluatko varmuuden, että jokaisessa taloyhtiösi asunnossa on toimivat palovaroittimet ja niitä on riittävästi?

Taloyhtiö! Meiltä saat
– palovaroittimien paristojen vaihdot
– palovaroittimien uusimiset
– ja niiden muut huoltotoimet
Tyrnävän seudulla!

Lue alta lisää palvelustamme ja pyydä tarjous teidän taloyhtiön palovaroittimien vaihtoon ja/tai niiden paristojen vaihtoon ja huoltoon.

  Tiesitkö, taloyhtiön rooli palovaroittimien osalta on muuttumassa? Palovaroittimet taloyhtiön vastuulle!

  Tähän asti päävastuu taloyhtiön asuntojen palovaroittimien toimivuudesta on ollut asukkailla, ellei taloyhtiö ole toisin päättänyt.

  Nyt pelastuslakiin ollaan tekemässä taloyhtiön palovaroittimien osalta uudistusta siten, että vastuu taloyhtiön palovaroittimista siirtyy taloyhtiölle. Eli taloyhtiö huolehtii, että palovaroittimet toimivat: ne uusitaan käyttöikänsä päässä ja palovaroittimien paristot vaihdetaan säännöllisesti.

  Asukkaan vastuulle jää palovaroittimen toimivuuden testaus säännöllisesti sekä ilmoittaminen palovaroittimen ongelmista taloyhtiölle tai isännöitsijälle.

  Lakiuudistus on tarpeellinen, sillä:

  “Vuokrataloja koskevassa tutkimuksessa oli selkeä ero toimivissa palovaroittimissa sen mukaan, kenen vastuulla niiden hankinta ja kunnossapito olivat. Asukkaan vastuulla olevissa taloissa puutteita oli 70 prosentissa asunnoista, kun taas vuokranantajan vastuulla olevissa taloissa puutteita oli 20 prosentissa asunnoista.” (SPEK)

  Lakiuudistus on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä ja sen odotetaan tulevan voimaan vuoden 2024 alussa.

  Taloyhtiö, varaudu lakiuudistukseen ajoissa – Kysy tarjous oman taloyhtiösi palovaroittimien paristojen vaihdosta, palovaroittimien uusimisesta ja muista huoltotöistä meiltä!

  Taloyhtiössä yhdestä asunnosta puuttuva, tai toimimaton, palovaroitin aiheuttaa aina hengenvaarallisen tilanteen kaikille taloyhtiössä asuville asukkaille. Siksi on tärkeää, että jokaisessa asunnossa on oikea määrä palovaroittimia, ja että ne myös varmasti toimivat.

  Mitä saatte?

  Toimivat palovaroittimet – parempi paloturvallisuus kaikille asukkaille

  Edullisen ja elämää helpottavan palvelun

  Varmuuden siitä, että palovaroittimia on riittävästi per huoneisto ja ne on sijoitettu oikein

  Ilmanvaihtokanavien puhdistus ja nuohouspalvelut Pohjois-Pohjanmaa.

  Kokemuksia Noetasta

  jorma aija
  jorma aija
  18/04/2023
  Erittäin hyvä palvelu
  Petri Runonen
  Petri Runonen
  14/02/2023
  Nuohousajan tilaaminen helppoa, muistuttavat txt viestillä hyvissä ajoin niin muistaa tilata joka vuotisen nuohousajan omakotitaloon. Suosittelen.
  Maisa Viippola
  Maisa Viippola
  25/01/2023
  Nopeasti sai ajan. Aikataulu piti, ammattilainen asialla, pelkkää positiivista sanottavaa. Ehdottomasti jatkoon!!
  Timo Vaskivuo (Tim Waski)
  Timo Vaskivuo (Tim Waski)
  20/01/2023
  Hyvin toimiva nuohouspalvelu. Helppo varaus netin kautta , tehokas ja tarkka sekä edullinen. Vuoden päästä nuohouksesta saan taas ilmoituksen uudelleen. 😊
  Jarsi Bee
  Jarsi Bee
  10/11/2022
  Hyvän tuulinen nouhooja saapui ajallaan ja teki työnsä rivakasti. Löysi myös kiukaasta vian veto ongelmiin ja korjasi sen. Täys kymppi.

  Palovaroittimen pariston vaihto -palvelumme taloyhtiölle takaa turvallisen asumisen kaikille sen asukkaille

  Toimiva palovaroitin ja häkävaroitin on tärkeä osa paloturvallisuutta. Tämän tosiasian moni ymmärtää ja allekirjoittaa. Valitettavasti toteutuksen kanssa on kuitenkin puutteita.

  Pelastustoimen tilastot kertovat karua kieltä: vuosien 2009-2018 aikana tapahtuneista asuinrakennusten tulipaloista noin 32 %:ssa asunnoista ei ollut palovaroitinta ollenkaan, toimimattomia palovaroittimia oli noin 16 %:ssa asunnoista. Kuolemaan johtaneissa tulipaloissa lähes 40 %:ssa palovaroitinta ei ollut tai se ei toiminut.

  Taloyhtiössä yhdestä asunnosta puuttuva – tai toimimaton – palovaroitin aiheuttaa aina hengenvaarallisen tilanteen kaikille taloyhtiössä asuville asukkaille. Siksi on tärkeää, että jokaisessa asunnossa on oikea määrä palovaroittimia (ja tarvittaessa häkävaroittimia), ja että ne myös varmasti toimivat.

  Taloyhtiön yleisen paloturvallisuuden kannalta onkin paras ratkaisu, että taloyhtiö ulkoistaa palovaroittimien asennuksen, tarkistuksen ja paristojen vaihdon. Tällä varmistetaan, että taloyhtiön jokaisessa asunnossa on toimiva palovaroitin.

  Taloyhtiö, Noetalta saat palovaroittimien ja häkävaroittimien paristojen vaihdot, varoittimien uusimiset ja muut huoltotoimet taloyhtiöön Tyrnävällä! Hoidamme vaihdot kätevästi myös esimerkiksi ilmanvaihtokoneiden suodattimien vaihdon yhteydessä.

  Pidetään huolta itsemme lisäksi myös toisistamme!

  Mitä palovaroittimen pariston vaihto taloyhtiölle maksaa Tyrnävällä?

  Palovaroittimien pariston vaihdon hinta taloyhtiölle Tyrnävällä vaihtelee riippuen mm. taloyhtiössä olevien asuntojen määrästä, vaihdettavien palovaroittimien ja häkävaroittimien määrästä sekä muista tarvittavista huoltotoimista.

  Kun haluat saada tietää, mitä palovaroittimien paristojen vaihto maksaisi teidän taloyhtiössä, soita meille tai laita sähköpostia ja pyydä tarjous.

  Kokemuksia Noetasta

  jorma aija
  jorma aija
  18/04/2023
  Erittäin hyvä palvelu
  Petri Runonen
  Petri Runonen
  14/02/2023
  Nuohousajan tilaaminen helppoa, muistuttavat txt viestillä hyvissä ajoin niin muistaa tilata joka vuotisen nuohousajan omakotitaloon. Suosittelen.
  Maisa Viippola
  Maisa Viippola
  25/01/2023
  Nopeasti sai ajan. Aikataulu piti, ammattilainen asialla, pelkkää positiivista sanottavaa. Ehdottomasti jatkoon!!
  Timo Vaskivuo (Tim Waski)
  Timo Vaskivuo (Tim Waski)
  20/01/2023
  Hyvin toimiva nuohouspalvelu. Helppo varaus netin kautta , tehokas ja tarkka sekä edullinen. Vuoden päästä nuohouksesta saan taas ilmoituksen uudelleen. 😊
  Jarsi Bee
  Jarsi Bee
  10/11/2022
  Hyvän tuulinen nouhooja saapui ajallaan ja teki työnsä rivakasti. Löysi myös kiukaasta vian veto ongelmiin ja korjasi sen. Täys kymppi.

  Usein kysytyt kysymykset – palovaroittimen pariston vaihto

  • Mitä palovaroittimen pariston vaihto taloyhtiölle maksaa?

   Palovaroittimien pariston vaihdon hinta taloyhtiölle vaihtelee riippuen mm. taloyhtiössä olevien asuntojen määrästä, vaihdettavien palovaroittimien ja häkävaroittimien määrästä sekä muista tarvittavista huoltotoimista. Tarkan hinnan teidän taloyhtiön palovaroittimien paristojen vaihdosta saat soittamalla tai laittamalla tarjouspyynnön sähköpostilla meille.

  • Miksi palovaroittimen pariston vaihto taloyhtiössä kannattaa ulkoistaa?

   Ulkoistamalla taloyhtiön palovaroittimien paristojen vaihdon parannatte taloyhtiön paloturvallisuutta. Palvelumme kautta saatte varmuuden, että jokaisessa asunnossa on riittävä määrä toimivia palovaroittimia. Palvelumme on suuri helpotus myös esimerkiksi niille asukkaille, jotka eivät kykene vaihtamaan palovaroittimen paristoa esimerkiksi fyysisestä vammasta tai sairaudesta johtuen. Usein arjen keskellä palovaroittimen pariston vaihto ja toimivuuden tarkastaminen unohtuu, joten ulkoistaminen meille on tervetullut vaihtoehto.

   Pelastuslakiin ollaan tekemässä lakiuudistusta, joka muuttaa taloyhtiön roolin palovaroittimien osalta. Lakiuudistuksen myötä vastuu palovaroittimien toimivuudesta siirtyy taloyhtiön vastuulle ja asukkaan vastuulle jää palovaroittimen säännöllinen testaus sekä ongelmista ilmoittaminen eteenpäin. Uudistus astunee voimaan vuoden 2024 alusta. Lue lisää asiasta tämän sivun yläosasta.

  • Miksi palovaroitin piippaa?

   Palovaroittimen piipatessa ensimmäisenä kannattaa tarkistaa, ettei alkavaa tulipaloa ole rakennuksessa. Jos hälytys on aiheeton, on selvitettävä, mistä piippaus johtuu, jotta palovaroittimen toimivuus voidaan varmistaa. Yleisin syy palovaroittimen turhaan piippaukseen on, että sen paristo on lopussa. Muita potentiaalisia syitä ovat pohjaan palanut ruoka, rikki mennyt palovaroitin, palovaroittimen käyttöikä on tullut tiensä päähän tai sää. Lue lisää syistä palovaroittimen turhaan piippaukseen.

  • Kuinka kauan palovaroittimen paristo kestää?

   Älä odota, että palovaroittimen paristo loppuu! Varmistaaksesi palovaroittimen toiminnan, sen paristo on vaihdettava vähintään vuoden välein. Helpottaaksesi vaihdon muistamista, valitse helposti muistettava ajankohta esimerkiksi palovaroitinpäivä (1.12.). Paristo on vaihdettava myös heti, jos palovaroitin antaa pienen, toistuvan piippausäänen.

  • Miten usein palovaroitin on uusittava?

   Palovaroittimen käyttöikä on 5-10 vuotta, joten ne täytyy uusia 5-10 vuoden välein. Nykyään valmistaja saattaa merkitä varoittimeen myös parasta ennen -päiväyksen. Testaa palovaroittimien toimivuus kerran kuukaudessa ja jos palovaroitin ei toimi pariston vaihtamisen jälkeenkään, uusi palovaroitin samantien.

  • Kuinka monta palovaroitinta asuntoon tarvitsee ja mihin palovaroittimet sijoitetaan?

   Palovaroitin on pakollinen kaikkiin asuntoihin, majoitustiloihin ja hoitolaitoksiin, ylipäätään kaikkiin tiloihin, jossa yövytään ja oleskellaan. Palovaroittimia on oltava vähintään 1 palovaroitin jokaista alkavaa 60 m² kohti/asuinkerros. Eli alle 60 m² huoneistossa 1 varoitin, alle 120 m² huoneistossa 2 varoitinta, alle 180 m² huoneistossa 3 varoitinta jne. Lisäksi asunnon jokaisessa kerroksessa, kellari ja ullakko mukaan lukien, on oltava vähintään 1 varoitin.

   Palovaroittimet on suositeltavaa sijoittaa kaikkiin makuuhuoneisiin sekä muihin yöpymistiloihin, poistumisreiteille, kuten eteisiin sekä portaikkoihin ja muihin korkeisiin tiloihin. Koska lämpö ja savu nousevat ylöspäin, palovaroitin täytyy sijoittaa mahdollisimman korkealle kattoon. Seinään tai muuhun esteeseen on oltava vähintään puoli metriä matkaa.

  • Onko häkävaroitin pakollinen?

   Häkävaroitin ei ole pakollinen, mutta sitä suositellaan huonetiloihin, joissa on polttoainekäyttöinen laite, kuten takka, kaasuhella tai muu tulisija. Häkävaroitin ei korvaa pakollista palovaroitinta. Häkävaroittimen oikea sijoittaminen on haastavaa, sillä häkä on lähes samanpainoista kuin ilma, joten se liikkuu siellä sun täällä, kuten ilma. Jos sijoitat häkävaroittimen kattoon, välimatkaa seinään on jäätävä vähintään 30 cm, jos taas sijoitat sen seinälle, välimatkaa kattoon on jäätävä vähintään 15 cm. Lue lisää häkävaroittimesta sekä sen sijoittamisesta.

  Pyydä tarjous palovaroittimien paristojen vaihdosta, palovaroittimien uusimisesta ja muista huoltotoimista taloyhtiöllesi Tyrnävällä

  Ota meihin yhteyttä helposti täyttämällä ja lähettämällä alla oleva lomake. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Nuohouksen ajanvaraukset täältä.

  ALLA PAIKKAKUNNAT, MISSÄ NOETTA TEKEE PALOVAROITTIMIEN PARISTOJEN VAIHTOJA TALOYHTIÖILLE


  POHJOIS-POHJANMAA

  Hailuoto  Ii  Kempele  Liminka  Lumijoki  Muhos  Oulu  Pudasjärvi  Tyrnävä  Utajärvi  Tupos  Haukipudas  Kiiminki