Ilmanvaihtokanavien puhdistus Pohjois-Pohjanmaalla

Ilmanvaihtojärjestelmien tarkastukset, puhdistukset, mittaukset, säädöt ja videokuvaukset

Näemme paljon vaivaa pitääksemme kodit, toimistot, sairaalat, kauppakeskukset, liiketilat ja teollisuustilat siisteinä. Samalla kuitenkin unohdamme puhdistuttaa niiden näkymättömät paikat eli ilmanvaihtokanavat, jotka puhdistamattomina voivat ajan kuluessa aiheuttaa pahoja sisäilmaongelmia ja muita ikäviä seurauksia.

Samalla tavalla kuin näkyviin paikkoihin kerääntyy pölyä ja muita epäpuhtauksia, niitä kertyy myös ilmanvaihtokanaviin.

Ilmanvaihtokanavien puhdistaminen säännöllisesti on tärkeää. Näin vähennetään tulipaloriskiä, sillä iv-kanaviin kertynyt palokuorma poistetaan. Lisäksi parannetaan sisäilman laatua, kun ilmanvaihtojärjestelmä toimii jälleen oikein ja työntää puhdasta ilmaa sisätiloihin.

Me Noetalla teemme ilmanvaihtokanavien puhdistukset, tarkastukset, mittaukset, säädöt ja videokuvaukset omakotitaloihin, kerrostaloihin, teollisuuskiinteistöihin, liiketiloihin, toimistoihin, kauppakeskuksiin ja sairaaloihin Pohjois-Pohjanmaalla.

Puhdas sisäilma on puhelinsoiton päässä!

Ilmanvaihtokanavien puhdistus ja nuohouspalvelut Pohjois-Pohjanmaa.

Miksi ilmanvaihtokanavien puhdistus ja säätö on tärkeää?

Ilmanvaihtokanavien säännöllinen puhdistus ja huolto ovat tärkeitä toimenpiteitä sisäilman laadun ylläpitämiseksi. Ilmanvaihtokanavat keräävät erilaisia epäpuhtauksia, kuten roskia, siitepölyä, pienhiukkasia, hyönteisiä ja jopa pieniä eläimiä. Poistoilmakanaviin kertyy puolestaan pölyä, lemmikkieläinten karvoja ja keittiön liesituulettimen yläpuolella olevasta kanavasta rasvaa.

Nämä epäpuhtaudet tukkivat vähitellen ilmanvaihtokanavat, estäen ilman vapaan virtauksen. Lisäksi kosteuden läsnä ollessa ne voivat luoda kasvualustan erilaisille mikrobeille. Tämä heikentää sisäilman laatua ja voi aiheuttaa oireita, kuten väsymystä ja allergisia reaktioita.

Pölyn ja rasvan kertyminen ilmanvaihtokanaviin voi myös lisätä paloturvallisuusriskiä. Tulipalon sattuessa ilmanvaihtokanavissa oleva palokuorma voi nopeasti levittää tulen koko rakennukseen.

Ilmanvaihtojärjestelmän puhdistus ja tilavuusvirtojen tasapainotus ovat olennaisia energiatehokkuuden kannalta, sillä ne vaikuttavat merkittävästi rakennuksen lämmitys- ja jäähdytysenergian kulutukseen (40–80 %). Lisäksi ilmanvaihtokanavien säännöllinen puhdistus nostaa kiinteistön arvoa. Saat jokaisesta puhdistuskerrasta kirjallisen raportin. Jos esimerkiksi myyt kotisi myöhemmin, nämä merkinnät kertovat ostajalle, että talosta on pidetty huolta.

Miten usein ilmanvaihtokanavien puhdistus on suoritettava?

Ilmanvaihtokanavien puhdistustarve riippuu käyttötarkoituksesta. Yleisesti koneellinen ilmanvaihto tulisi puhdistaa 3-8 vuoden välein. Painovoimaisissa ja huippuimurilla toimivissa ilmanvaihtojärjestelmissä puhdistusväli voi olla hieman harvemmin eli noin kymmenen vuoden välein (+/-2 vuotta). Lue lisää ilmanvaihtokanavien puhdistusväleistä täältä.

Kodin ilmansuodattimet on hyvä vaihtaa vuosittain.

Noetta – Ammattitaitoinen ilmanvaihtokanavien puhdistaja

Kärsitkö pitkittyneestä nuhasta? Tuntuuko sisäilma tunkkaiselta? Milloin viimeksi kotisi tai työpaikkasi ilmanvaihtokanavat on puhdistettu?

Nykyajan rakennukset ovat niin tiiviitä, että kaikki ilma sisään ja ulos kulkee ilmanvaihdon kautta. Ja jos ilmanvaihtokanaviin ajan saatossa kertynyttä pölyä, likaa ja saasteita ei puhdisteta säännöllisesti, ne voivat aiheuttaa allergioita ja kasvattaa tulipaloriskiä.

Siksi niiden huolto ja puhdistus on tärkeää. Se ei ainoastaan takaa elintärkeää turvallisuutta, vaan parantaa myös sisäilmaa ja säästää energiaa.

Me Noetalla tarkastamme ilmanvaihtojärjestelmän toimivuuden sekä laitamme säädöt kuntoon aina puhdistuksen yhteydessä. Tällä varmistamme, että mahdolliset ongelmat havaitaan ajoissa ja vältät suuret remontit. Lisäksi oikein säädetyllä ilmanvaihdolla estetään rakennusvaurioiden riski.

Suoritamme ilmanvaihtojärjestelmien tarkastukset, puhdistukset, mittaukset, säädöt ja videokuvaukset ammattitaidolla ja nopeasti.

Kokemuksia Noetasta

jorma aija
jorma aija
18/04/2023
Erittäin hyvä palvelu
Petri Runonen
Petri Runonen
14/02/2023
Nuohousajan tilaaminen helppoa, muistuttavat txt viestillä hyvissä ajoin niin muistaa tilata joka vuotisen nuohousajan omakotitaloon. Suosittelen.
Maisa Viippola
Maisa Viippola
25/01/2023
Nopeasti sai ajan. Aikataulu piti, ammattilainen asialla, pelkkää positiivista sanottavaa. Ehdottomasti jatkoon!!
Timo Vaskivuo (Tim Waski)
Timo Vaskivuo (Tim Waski)
20/01/2023
Hyvin toimiva nuohouspalvelu. Helppo varaus netin kautta , tehokas ja tarkka sekä edullinen. Vuoden päästä nuohouksesta saan taas ilmoituksen uudelleen. 😊
Jarsi Bee
Jarsi Bee
10/11/2022
Hyvän tuulinen nouhooja saapui ajallaan ja teki työnsä rivakasti. Löysi myös kiukaasta vian veto ongelmiin ja korjasi sen. Täys kymppi.

Miksi ilmanvaihtokanavien puhdistus Noetalta?

IV-kanavien puhdistukset helposti ja nopeasti

Varaa iv-kanavien puhdistus helposti ja nopeasti soittamalla tai lomakkeen kautta varaamalla – jätä ilmanvaihto ammattilaisten käsiin.

Ammattitaitoista palvelua alusta loppuun

Meillä on käytössä uusimmat ja parhaat työvälineet sekä osaavat tekijät. Suoritamme aina työt alusta loppuun ammattitaitoisesti ja niin, että haluat meidät seuraavallakin kerralla tekemään iv-kanavien puhdistuksen.

Kokonaisvaltaista palvelua

Teemme aina iv-kanavien puhdistuksen yhteydessä myös mittaukset ja säädöt. Näin saat varmuuden ilmanvaihtojärjestelmän toimivuudesta.

Turvallinen koti ja kiinteistö – sinulle

Käyntimme jälkeen ilmanvaihto toimii taas oikealla tavalla ja kodissasi tai kiinteistössä on turvallista ja terveellistä olla.

Ilmanvaihtokanavien puhdistus hinta

Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen hinta vaihtelee kohteesta riippuen. Hintaan vaikuttaa mm. kohteen pinta-ala, millainen ilmanvaihtojärjestelmä kohteessa on sekä kuinka monta sisäventtiiliä kohteessa on.

Kun haluat tietää, mitä ilmanvaihtokanavien puhdistus, tarkastus, mittaus ja säätö maksaa sinun kodissasi tai kiinteistössä, pyydä tarjous meiltä.

Usein kysyttyä – ilmanvaihtokanavien puhdistus

 • Mitä ilmanvaihtokanavien puhdistus maksaa?

  Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen hinta vaihtelee kohteesta riippuen. Kysy tarkka hinta kohteellesi ottamalla yhteyttä meihin.

 • Miksi ilmanvaihtokanavat täytyy puhdistaa?

  Ilmanvaihtokanavien puhdistaminen on tärkeää, sillä puhdistamattomina ne aiheuttavat paloturvallisuusriskin sekä pahimmillaan vakavaa haittaa kohteessa oleilevien terveydelle. Huonosti toimiva ilmanvaihto saattaa aiheuttaa myös kosteusvaurioita rakennukseen.

 • Onko ilmanvaihtokanavien puhdistus pakollista?

  Toisin kuin nuohous, niin ilmanvaihtokanavien puhdistamista laki ei velvoita, mutta se on kuitenkin erittäin suositeltavaa. Puhdistamaton ilmanvaihto voi aiheuttaa pahimmillaan pahoja seurauksia sekä rakennukselle että siinä oleileville ihmisille.

 • Milloin ilmanvaihtokanavat pitää puhdistaa?

  Ilmanvaihtokanavien puhdistus- ja huoltoväli riippuu käyttökohteesta. Yleisesti suositellaan, että koneellisesti toimiva ilmanvaihtojärjestelmä puhdistettaisiin 3-8 vuoden välein. Painovoimaisissa ja huippuimurilla toimivissa ilmanvaihtojärjestelmissä puhdistusväli voi olla hieman harvemmin eli noin kymmenen vuoden välein (+/-2 vuotta). Kotona suodattimet kannattaa vaihtaa kuitenkin vähintään kerran vuodessa. Tarkempaa tietoa ilmanvaihtokanavien puhdistusväleistä löydät sisäasiainministeriön asetuksesta ilmanvaihtokanavien ja -laitteistojen puhdistamiseksi.

 • Mistä tietää, että ilmanvaihtokanavat pitää puhdistaa?

  Ilmanvaihtokanavien puhdistustarpeen huomaa usein ihan katsomalla ilmanvaihtokanavaan. Jos siellä havaitsee selkeästi pölyä ja likaa, niin puhdistus on tarpeellista tehdä pikaisesti. Myös seinissä tai katossa ilmenevät märät läikät voivat kertoa, että ilmanvaihtokanavat pitäisi puhdistaa. Puhdistuksen tarpeessa oleva ilmanvaihtokanava vaikuttaa myös sisäilman laatuun huonontavasti, mutta huono sisäilma huomataan yleensä vasta sitten, kun tilassa aikaa viettävät ihmiset alkavat oireilemaan. Oireina saattaa olla esimerkiksi silmien ja limakalvojen kuivuminen tai ärsyyntyminen.

Olisiko aika ilmanvaihtokanavien puhdistukselle? Soita meille!

Tai pyydä tarjous ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta

Ota meihin yhteyttä helposti täyttämällä ja lähettämällä alla oleva lomake. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Nuohouksen ajanvaraukset täältä.

Alla paikkakunnat, missä Noetta tekee ilmanvaihtokanavien puhdistuksia


POHJOIS-POHJANMAA

Haukipudas  Ii  Kempele  Kiiminki  Liminka  Lumijoki  Muhos  Oulu  Simo  Siikajoki  Siikalatva  Taivalkoski  Tupos  Tyrnävä