Töihin Noetalle – nuohooja koulutus

Haetko nuohoojan töitä tai etsitkö uutta uraa? Haluaisitko itsenäisen työn ihmisten parissa? 

Etsimme jatkuvasti Noetan joukkoon uusia nuohoojia. Me myös koulutamme porukkaamme uusia osaajia.

Ota yhteyttä tai tutustu alta lisää, jos sinua kiinnostaa nuohooja koulutus oppisopimuksella Noetassa.

Noetta – nuohoojien perustama

Ammattitaitoinen nuohouspalvelu Noetta.

Noetta on nuohoojien itsensä perustama yritys. Perustimme Noetan, kun Mikko ja Pauli huomasivat, että nuohousta voidaan tarjota asiakkaille fiksummin yhdessä. Ja onhan hyvässä porukassa tekeminen aina myös mukavampaa!

Into­himonamme on tuottaa hyvää palvelua asiakasta palvellen – samalla palo­turvallisuudesta ja asumis­terveydestä huolehtien. Teemme töitä niin kodeissa kuin kiinteistöissäkin: omakotitaloissa, mökeillä, taloyhtiöissä tai vaikka tuotantotiloissa. 

Toimintatapamme on aina tehokas ja läpinäkyvä – hommia ei jätetä puolitiehen tai hoideta sinne päin. Tiivistettynä voisi sanoa, että olemme alallamme toimija, johon on helppo luottaa ja jonka vierailusta jää hyvä mieli.

Haluatko Noetan porukkaan? Kerro siitä meille!

Nuohooja koulutus – eli nuohoojaksi oppisopimuksella

Nuohooja koulutus – eli nuohoojan ammattitutkinto, suoritetaan yleisimmin oppisopimuksella. Tämä tarkoittaa, että opiskelu tapahtuu pääasiassa työpaikalla työskentelemällä sekä teoriaopintoina.

Näin oppisopimuspaikan hankkiminen ja opiskelu etenee:

1. Nuohousalan opiskelu alkaa siitä, että etsit työpaikan, jossa suoritat työssäoppimisen. Me Noetassa haemme jatkuvasti uusia oppisopimuskoulutettavia. 

2. Kun olet löytänyt itsellesi työpaikan, ole yhdessä työnantajan kanssa yhteydessä oppisopimustoimistoon. Me Noettassa autamme sinua tässä.

3. Kun sinulla on selvillä työpaikka ja oppisopimustoimisto, on aika yhdessä suunnitella nuohoojan tutkintosi kokonaisuus: kesto, valinnaiset aineet, teoriaopintojen aikataulu yms.  

4. Nuohoojan opinnot kestävät keskimäärin parisen vuotta, jonka aikana suoritetaan myös tulityökortti, työturvallisuuskortti sekä EA1-kortti.

5. Opintojen jälkeen suoritat näyttötutkinnon. Tämä tarkoittaa, että pääset osoittamaan osaamisesi oikeassa työkohteessa.

6. Onnea, sinulla on uusi ammatti!

Nuohoojan ammattitutkinto, mikä se on?

Nuohoojan ammattitutkinto (talotekniikan ammattitutkinto, nuohooja) ja siihen tähtäävä koulutus muodostuu pääosin työssä tapahtuvasta opetuksesta, jota antaa alalla pitkään toiminut ja ammattitaitoinen nuohooja, sekä lähiopetuksesta ja itsenäisestä opiskelusta.

Nuohoojan ammattitutkinnon suorittanut henkilö toimii palo- ja asumisturvallisuuden nuohousalan ammattilaisena joko itsenäisenä ammatinharjoittajana tai osana isompaa tiimiä.

Jos haluat nuohousalalle ja tähtäimessäsi on nuohoojan ammattitutkinto, näistä ominaisuuksista on sinulle hyötyä:

1. Tykkäät työskennellä ihmisten kanssa ja sinulla on hyvät asiakaspalvelu- ja yhteistyötaidot
2. Nuohoojan työssä käytetään käsiä, joten kädentaitoja tulee löytyä
3. Nuohoustyö on itsenäistä ja vaatii yrittäjämäistä asennetta
4. Työ vaatii myös fyysistä kuntoa, joten huolehdit kunnostasi
5. Työ vaatii hyvää fyysistä kuntoa, sillä sitä tehdään ahtaissa ja kuumissa ilmastointi- tai pannuhuoneissa, katoilla ja ulkona
6. Työskentelytapasi on vastuullinen ja luotettava

Luotettava nuohooja Pohjois-Pohjanmaa.

Opiskelu tapahtuu suurimmaksi osaksi työpaikalla päivittäistä työtä tehden. Työskentelyn lisäksi opiskelija suorittaa lähiopintoja henkilökohtaisesti suunnitellun aikataulun mukaisesti. Lähiopintoihin kuuluu usein myös ohjattua verkko-opiskelua sekä itseopiskelua. 

Perinteinen nuohoojan työ on tulisijojen ja savuhormien puhdistamista. Nuohoojan ammattitutkinnon suorittanut nuohooja osaa nuohota tulisijat ja savuhormit hyvillä kädentaidoilla oikein, siististi sekä tehokkaasti. Nuohooja tuntee myös alan lainsäädännön, ohjeet sekä suositukset.

Nuohooja opastaa asiakkaitaan palamiseen, korvausilmaan, tulisijoihin ja savuhormeihin liittyvissä suunnittelu-, asennus-, käyttö- ja huoltoasioissa. Koulutettu nuohooja myös hallitsee palonehkäisyn perusteet ja tuntee tärkeimmät kiinteistöjen palo- ja asumisturvallisuuteen vaikuttavat tekijät sekä tunnistat puutteet ja riskit. Nuohous koulutus opettaa myös lämmityskattiloiden puhdistamista ja erilaisia energiataloudellisten mittausten tekemistä. Nykyään nuohoojan työhön kuuluu myös ilmanvaihtojärjestelmien puhdistuksia ja määräaikaishuoltoja.

Mistä nuohoojan ammattitutkinto koostuu?

Ilmanvaihtokanavien puhdistus Noettalta.

Nuohoojan ammattitutkinto (150 opintopistettä) sisältää:

1. Pakolliset opinnot, 100 op (alalla kutsutaan: “mustan puolen opinnot”)

-Tulisijojen ja savuhormien nuohous, 50 op
-Kiinteistöjen asumis- ja paloturvallisuuden tarkkailu 50 op

2. Valinnaiset opinnot, 50 op

IV- järjestelmien puhdistus 25 osp
IV- järjestelmien tasapainotus 25 osp

Kun mietit valinnaisia opintojasi, kannattaa pohtia, mistä opintosisällöistä on sinulle tulevassa työssäsi eniten hyötyä. Jos sinulla on jo pohjalla ammatillisia opintoja, saatat saada myös hyväksi luettua niitä ja hyödynnettyä nuohoojan opinnoissasi.

Nuohoojaksi meille? Lähetä työhakemus tästä

Oletpa ammattinuohooja ja etsit töitä, tai haluat opiskella nuohoojaksi, niin laita meille työhakemuksesi tästä. Jos sinulla on kysyttävää, niin soita numeroon 044 980 7025 tai laita sähköpostia osoitteeseen info@noetta.fi

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi*
Olen kiinnostunut*
Kirjoita vapaamuotoinen työhakemuksesi tähän tai lataa se tiedostona alempana olevaan Vapaamuotoinen työhakemus -kohtaan
Voit ladata vapaamuotoisen työhakemuksesi myös tiedostona tähän
Pudota tiedostot tähän tai
Max. tiedoston koko: 256 MB.
    Lataa CV:si tähän
    Pudota tiedostot tähän tai
    Max. tiedoston koko: 256 MB.
      Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.