Palvelut ja tuotteet

Tarjoamme nuohoukseen ja ilmanvaihtoon liittyviä palveluita seuraavilla paikkakunnilla: Oulu, Liminka, Tupos, Hailuoto, Ii, Kempele, Muhos, Haukipudas, Pudasjärvi, Kiiminki, Utajärvi, Lumijoki, Tyrnävä.

Meiltä luonnis­tuvat tuli­­­sijojen ja savu­­­hormien nuohous sekä lämmitys­­­­kattiloiden puhdis­tukset. Suoritamme myös ilmanvaihto­­­­jär­jes­tel­mien tarkastukset, puhdistukset, mittaukset, säädöt ja video­kuvaukset. Lisäksi voit ostaa meiltä kätevästi palo­­­turvallisuuteen kiinteästi liittyvää laadukasta välineistöä sekä ilman­­vaihdon suodattimia.

Nuohous

Pelastuslain (13 §) mukaan rakennuksen omistajan tai haltijan yleisten tilojen osalta sekä huoneiston haltijan hallinnassaan olevien tilojen osalta on huolehdittava, että tulisijat ja savuhormit nuohotaan sekä ilmanvaihtokanavat ja -laitteistot huolletaan ja puhdistetaan määrävälein.

Nuohooja huolehtii paloturvallisuudesta tarkastamalla ja puhdistamalla tulisijat ja savuhormit. Nuohouksen yhteydessä nuohooja tarkastaa tulisijoihin ja hormeihin liittyvät suojaetäisyydet sekä tikkaiden ja nuohoustelineiden kunnon. Hän ilmoittaa havaitsemistaan vioista ja puutteista kiinteistön omistajalle tai haltijalle sekä opastaa ja neuvoo tulisijan käytössä.

Kuntotarkastukset

Nuohooja tarkastaa tavanomaisen käyntinsä yhteydessä silmämääräisesti tulisijojen ja savuhormien kunnon ja pyydettäessä suorittaa erilaisten mittalaitteiden avulla tulisijojen ja savuhormien tarkastuksen. Neuvonta ja opastus ovat muun työn ohessa tapahtuvaa ilmaispalvelua. Asiakkaan tilaama konsultointi on sen sijaan maksullista. Lausunnot annetaan aina kirjallisina ja lausunnoista otetaan aina jäljennös, joka arkistoidaan.

Ilmanvaihto

Suoritamme ilmanvaihtojärjestelmien tarkastukset, puhdistukset, mittaukset, säädöt ja videokuvaukset ammattitaidolla. Ilmanvaihtokanavien ja -laitteiden tulee on huollettu ja puhdistettu siten, että niistä ei aiheudu tulipalon vaaraa.

Puhdistus- ja huoltoväli riippuvat suuresti käyttökohteesta, lisätietoa löydät tästä. Koneellisesti toimiva ilmanvaihtojärjestelmä suositellaan useimmiten puhdistettavan 3–8 vuoden välein, painovoimaisissa ja huippuimurilla toimivissa järjestelmissä hieman puolestaan harvemmin eli noin kymmenen vuoden välein (+-2 vuotta). Kotona suodattimet kannattaa vaihtaa kuitenkin vähintään kerran vuodessa.

Ilmanvaihtojärjestelmän puhdistus ja tilavuusvirtojen tasapainotus ovat turvallisuuden lisäksi keskeisessä asemassa, kun varmistetaan sisäilmaston terveellisyyttä ja viihtyisyyttä. Niillä on myös suuri merkitys koko rakennuksen energiataloudessa. Ilmanvaihdon ja ilmastoinnin osuus on 40–80 % rakennuksen lämmitys- ja jäähdytysenergian kulutuksesta.

Palovaroittimen pariston vaihto taloyhtiölle

Haluatko parantaa taloyhtiösi yhteistä paloturvallisuutta? Haluatko varmuuden, että jokaisessa taloyhtiösi asunnossa on toimivat palovaroittimet ja niitä on riittävästi?

Taloyhtiö! Meiltä saat:

– palovaroittimien paristojen vaihdot
– palovaroittimien uusimiset
– ja niiden muut huoltotoimet

Pohjois-Pohjanmaalla.

Tutustu palveluumme ja pyydä tarjous taloyhtiösi palovaroittimien vaihtoon ja/tai niiden paristojen vaihtoon ja huoltoon.

TopAir-huippuimurit

Myymme, asennamme ja huollamme TopAir-huippuimureita Oulun, Koillismaan ja Lapin alueella. Laitteiden avulla voidaan parantaa asumismukavuutta, energiatehokkuutta ja pienentää lämmitysenergiakustannuksia. Huippuimuri tarjoaa siis konkreettisia säästöjä ja on ekologinen ratkaisu!

Kyseiset huippuimurit ovat uuden ajan laitteita, joissa äly (etähallinta ja AI) on tuotu osaksi ilmanvaihdon toimintaa. TopAir eroaa muista huippuimureista, koska vanhanaikaisen kello-ohjauksen sijasta se käyttää modernia anturiteknologiaa, joka reagoi käyttöasteen muutoksiin asunnoissa ja tehostaa ilmanvaihtoa tarvittaessa. Koska huippuimuri poistaa ilmaa tarpeen mukaan, ehkäisee se turhaa lämmitysenergian kulutusta. TopAir on myös hiljaisempi, kuin perinteiset poistoilmapuhaltimet. Laite voidaan asentaa kerrostaloon ilman pitkiä käyttökatkoja tai asumista haittaavia toimenpiteitä.

Lue lisää uuden ajan ilmanvaihdon hyödyistä ja referensseistä täältä.

TopAir-logo valkoisella tekstillä

Väestönsuojan tarkastukset

Suoritamme väestönsuojan tarkastuksia Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella. Kaikista tarkastuksistamme toimitetaan pöytäkirja paikalliselle pelastuslaitokselle, isännöitsijälle, omistajalle sekä oma kappaleensa itse väestönsuojaan.

Nuohous

Pelastuslain (13 §) mukaan rakennuksen omistajan tai haltijan yleisten tilojen osalta sekä huoneiston haltijan hallinnassaan olevien tilojen osalta on huolehdittava, että tulisijat ja savuhormit nuohotaan sekä ilmanvaihtokanavat ja -laitteistot huolletaan ja puhdistetaan määrävälein.

Nuohooja huolehtii paloturvallisuudesta tarkastamalla ja puhdistamalla tulisijat ja savuhormit. Nuohouksen yhteydessä nuohooja tarkastaa tulisijoihin ja hormeihin liittyvät suojaetäisyydet sekä tikkaiden ja nuohoustelineiden kunnon. Hän ilmoittaa havaitsemistaan vioista ja puutteista kiinteistön omistajalle tai haltijalle sekä opastaa ja neuvoo tulisijan käytössä.

Kuntotarkastukset

Nuohooja tarkastaa tavan­omaisen käyntinsä yhteydessä silmä­­määräisesti tuli­­sijojen ja savu­­hormien kunnon ja pyydettäessä suorittaa erilaisten mitta­­laitteiden avulla tuli­­sijojen ja savu­­hormien tarkastuksen. Neuvonta ja opastus ovat muun työn ohessa tapahtuvaa ilmais­palvelua. Asiakkaan tilaama konsul­tointi on sen sijaan maksul­lista. Lausunnot annetaan aina kirjal­lisina ja lausun­noista otetaan aina jäljennös, joka arkistoi­daan.

Ilmanvaihto

Suoritamme ilman­vaihto­­järjestelmien tar­kas­tukset, puhdistukset, mit­taukset, säädöt ja video­kuvaukset ammatti­taidolla. Ilman­­vaihto­­kanavien ja -laitteiden tulee on huollettu ja puhdistettu siten, että niistä ei aiheudu tuli­palon vaaraa. Puhdistus- ja huoltoväli riippuvat suuresti käyttö­­kohteesta, lisätietoa löydät tästä. Koneel­lisesti toimiva ilman­vaihto­­järjes­telmä suositellaan useimmiten puhdistettavan 3–8 vuoden välein, paino­­voimaisissa ja huippu­­imurilla toimivissa järjestelmissä hieman puolestaan harvemmin eli noin kymmenen vuoden välein (+-2 vuotta). Kotona suodattimet kannattaa vaihtaa kuitenkin vähintään kerran vuodessa. Ilman­­vaihto­­järjestelmän puhdistus ja tilavuus­­virtojen tasa­­painotus ovat turvallisuuden lisäksi keskeisessä asemassa, kun varmistetaan sisä­ilmaston terveel­lisyyttä ja viihtyi­syyttä. Niillä on myös suuri merkitys koko rakennuksen energia­­taloudessa. Ilmanvaihdon ja ilmastoinnin osuus on 40–80 % rakennuksen lämmitys- ja jäähdyty­senergian kulutuksesta.

TopAir-huippuimurit

Myymme, asennamme ja huollamme TopAir-huippuimureita Oulun, Koillismaan ja Lapin alueella. Laitteiden avulla voidaan parantaa asumis­­mu­ka­vuut­ta, energia­tehokkuutta ja pienentää lämmitys­­energia­­kustannuksia. Huippu­imuri tarjoaa siis konkreettisia säästöjä ja on ekologinen ratkaisu!

Kyseiset huippuimurit ovat uuden ajan laitteita, joissa äly (etähallinta ja AI) on tuotu osaksi ilman­vaihdon toimintaa. TopAir eroaa muista huippu­imureista, koska vanhanaikaisen kello-ohjauksen sijasta se käyttää modernia anturi­teknologiaa, joka reagoi käyttö­asteen muutoksiin asunnoissa ja tehostaa ilman­vaihtoa tarvittaessa. Koska huippuimuri poistaa ilmaa tarpeen mukaan, ehkäisee se turhaa lämmitys­­­energian kulutusta. TopAir on myös hiljaisempi, kuin perinteiset poisto­­ilma­­puhaltimet. Laite voidaan asentaa kerrostaloon ilman pitkiä käyttö­katkoja tai asumista haittaavia toimenpiteitä.

Lue lisää uuden ajan ilmanvaihdon hyödyistä ja referensseistä: www.topair.fi

Väestönsuojan tarkastukset

Suoritamme väestönsuojan tarkastuksia Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella. Kaikista tarkastuksistamme toimitetaan pöytäkirja paikalliselle pelastuslaitokselle, isännöitsijälle, omistajalle sekä oma kappaleensa itse väestönsuojaan.

Lue lisää:  https://noetta.fi/vaestonsuojan-tarkastus/

Myytävät tuotteet

Voit ostaa meiltä kätevästi palo­turvallisuuteen kiinteästi liittyvää laadukasta välineistöä sekä ilman­vaihdon suodattimia kätevästi, kun vierailemme luonasi nuohouksen tai ilman­vaihdon merkeissä. Mikäli kiinteistön numerointi on puutteellinen tai osoite­tiedot hataria, voimme auttaa myös niiden osalta – tiukan paikan tullen kun on tärkeää, että apu löytää perille nopeasti. Halutessasi suosittelemme myös vaikkapa juuri omalle tuli­sijallesi sopivaa puulaadun toimittajaa, katon turva­laitteita tai muuraria luotettavasta verkostostamme.

Palovaroittimet

Jälleenmyymme asiakkaillemme testatusti luotettavaa palovaroitinmallia. Mikäli nuohouksen yhteydessä on käynyt ilmi, että palovaroittimien määrä kiinteistössä on puutteellinen tai toiminnassa on huomauttamisen varaa, on asia näin helppo ratkaista heti paikan päällä. Saat meiltä myös paristot ja halutessasi vaikka asennuksenkin – helppoa!

Sammuttimet

Voit ostaa meiltä alku­­sammutukseen liittyvää välineistöä kuten sammutus­­peitteitä ja käsi­sammuttimia. Autamme halutessasi myös alku­­sammutus­­välineen valinnassa todennäköisimmän palo­tyypin mukaisesti. Hyvin tehty alku­s­ammutus ehkäisee palon leviämisen ja rajoittaa vahinkoja tuntuvasti.

Suodattimet

Mikäli ilman­vaihdon suodattimia ei ole hetkeen vaihdettu, voit ostaa meiltä uudet näppärästi samalla kertaa nuohouksen kanssa! Suodattimet jaellaan koteihin kootusti aina noin kolmen päivän välein varastostamme.

Polttopuut

Nuohooja on puun­polton asian­tuntija ja oikea henkilö opastamaan käyttämään tuli­sijassa oikeanlaista poltto­puuta. Tarjoamme kumppanimme kautta eri mittaiset ja paksuiset klapit kuhunkin takkaan ja hellaan sopivina.

Pyydä tarjous tai varaa tarvitsemasi palvelu

Ota meihin yhteyttä helposti täyttämällä ja lähettämällä alla oleva lomake. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Nuohouksen ajanvaraukset täältä.