Saako nuohouksesta kotitalousvähennystä? Tätä kysymystä pohtii moni, joka on varaamassa nuohousta. Tässä artikkelissa vastaamme kysymykseen perusteellisesti. Lue artikkeli, niin tiedät kaiken tarvittavan nuohouksen kotitalousvähennyskelpoisuudesta.

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita:

– Mitä on kotitalousvähennys?

– Kotitalousvähennys vuonna 2023

– Meneekö nuohous kotitalousvähennykseen?

– Hyödynnä kotitalousvähennys muissa palveluissamme

Mitä on kotitalousvähennys?

Kotitalousvähennyksellä tarkoitetaan verohelpotuksia. Voit saada kotitalousvähennystä, kun ostat kotiisi tai vapaa-ajan asuntoosi esimerkiksi asunnon perusparannus- ja kunnostustöitä tai kotitalous-, hoiva- ja hoitotöitä.

Jotta saat kotitalousvähennystä ostamastasi työstä, täytyy kuitenkin tiettyjen ehtojen toteutua.

Kotitalousvähennys vuonna 2023

Kotitalousvähennys vuonna 2023 asunnon perusparannus- ja kunnostustyöstä eli remontoinnista on enintään 2250 euroa per henkilö ja omavastuuosuus vuoden ajalta on 100 euroa.

Kotitalousvähennyksessä huomioidaan vain työn osuus ostamastasi palvelusta. Eli esimerkiksi tarvikkeita tai matkakuluja ei saa kotitalousvähennykseen. Työn osuudesta saat vähentää 40 %.

Kotitalousvähennyksen ehtona on kuitenkin, että olet ostanut työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä. Voit tarkistaa, onko yritys ennakkoperintärekisterissä, YTJ:n sivuilta.

Kotitalousvähennyksen hakemista varten tarvitset yritykseltä eritellyn laskun, josta näkyy työn hinta.

Kotitalousvähennys on myös henkilökohtainen. Tämä tarkoittaa, että jos sinulla on puoliso, voitte saada puolisonne kanssa yhteensä kotitalousvähennystä 4500 euroa vuodessa ostamastanne asunnon perusparannus- ja kunnostustyöstä.

Tutustu tarkemmin kotitalousvähennykseen Verohallinnon verkkosivuilla.

Nuohous kotitalousvähennys – meneekö nuohous kotitalousvähennykseen?

Ei mene. Nuohouksesta ei saa kotitalousvähennystä.

Miksi nuohouksesta ei saa kotitalousvähennystä?

Nuohouksesta ei saa kotitalousvähennystä, koska kyseessä on lakisääteinen palvelu. Mitkään lakisääteiset palvelut eivät ole kotitalousvähennyskelpoisia.

Nuohouksesta on määrätty pelastuslaissa. Siinä todetaan, että nuohoojan on nuohottava tulisijat ja hormit vakituisessa asuinkäytössä olevissa rakennuksissa vähintään vuoden välein ja vapaa-ajan asunnoissa vähintään kolmen vuoden välein. Tämän lakisääteisen nuohouksen voi suorittaa vain nuohousalan ammattilainen. Itse voit nuohota vaikka viikottain, mutta sillä et voi korvata lakiin säädettyä nuohousta.

Hyödynnä kotitalousvähennys muissa palveluissamme

Tarjoamme Noetalla muita palveluita, joissa kotitalousvähennyksen saa. Esimerkiksi ilmanvaihtokanavien puhdistus on kotitalousvähennyskelpoinen palvelu.

Jos olet tilaamassa nuohouspalvelua meiltä, niin kannattaa harkita myös ilmanvaihtokanavien puhdistusta samalla kertaa. Näin saat samalla kertaa turvalliset tulisijat ja hormit sekä puhtaan ilmanvaihdon kotiisi, vapaa-ajan asunnollesi tai muuhun kiinteistöösi.

ALLA PAIKKAKUNNAT, MISSÄ NOETTA TEKEE NUOHOUKSIA


POHJOIS-POHJANMAA

Hailuoto  Ii  Kempele  Liminka  Lumijoki  Muhos  Oulu  Pudasjärvi  Tyrnävä  Utajärvi  Tupos  Haukipudas  Kiiminki