Mikä Noetta?

Noetta tarjoaa nuohoukseen ja ilmanvaihtoon liittyviä palveluita Oulun, Koilli­s­­maan ja Lapin alueella (Hailuoto, Ii, Kemi, Kempele, Kuusamo, Liminka, Lumi­­joki, Muhos, Oulu, Pello, Pudas­­­järvi, Ranua, Rovaniemi, Simo, Taival­­­koski, Tornio, Tyrnävä, Uta­järvi ja Ylitornio). Hoidamme työtehtäviä niin kodeissa kuin kiinteistöissäkin, olipa kohteena sitten omakotitalo, mökki, taloyhtiö tai vaikkapa tuotantotila. Asiakkainamme ovat yksityiset henkilöt, yritykset, isännöitsijät, taloyhtiöt ja kiinteistöhuoltoa tarjoavat yhtiöt. Tarvittaessa avustamme työtehtävissä myös pelastuslaitosta.

Miten me toimimme?

Meille on tärkeää tehdä kaikki kunnolla alusta loppuun. Kaikki alkaa helposta verkkoajanvarauksesta, jonka kautta nuohous on mahdollista tilata viikonpäivästä tai vuorokaudenajasta riippumatta. Vaihtoehtoisesti asiakkaamme voivat soittaa palvelunumeroomme. Kun saavumme paikalle, meidät on helppo tunnistaa tekijäporukaksi. Huolehdimme, että työ on suoritettu laadukkaasti niin sisällä kuin ulkonakin. Meiltä luonnistuvat tulisijojen ja savuhormien nuohous sekä lämmityskattiloiden puhdistukset. Suoritamme ilmanvaihtojärjestelmien tarkastukset, puhdistukset, mittaukset, säädöt ja videokuvaukset. Lisäksi voit ostaa meiltä kätevästi paloturvallisuuteen kiinteästi liittyvää laadukasta välineistöä (palovaroittimet ja niiden paristot, sammutuspeitteet) sekä ilmanvaihdon suodattamia. Lähtiessä siivoamme jälkemme huolellisesti, joten legendat nuohoojan jälkeen kotona odottavasta siivosta joutavat jo romukoppaan.

Olemme myös saaneet Luotettava Kumppani -tunnustuksen, joka on osoitus tilaajavastuulain edellyttämien vaatimusten täyttämisestä. Se kertoo, että asiat on hoidettu rehdisti.

Tiesitkö että?

Moni ei tiedä, että lain mukaan ympäri vuoden käytössä oleva omakotitalo pitää nuohota kerran vuodessa. Mökin hormit on puolestaan nuohottava vähintään kolmen vuoden välein. (Vuokrakäytössä olevan mökin hormit on nuohottava joka vuosi.) Tulipalon osuessa kohdalle kotivakuutuksen korvaus voidaan maksaa alennettuna, jos puutteellisella nuohouksella on ollut yhteys tulipalon syttymiseen. Yleensä on kyse siitä, ettei nuohousta ole tehty lainkaan tai edellisestä nuohouksesta on liian pitkä aika.

Nuohous on tärkeä osa paloturvallisuutta, koska nuohoustyössä savuhormeihin ja tulisijoihin kertynyt palamisjäte poistetaan ja niiden rakenteet tarkastetaan, jotta tulipalon vaaraa ei synny. Nuohotussa tulisijassa polttoaine palaa paremmin ja puhtaammin. Paloturvallisuuden lisäksi nuohoustoiminnan tavoitteena on energian taloudellinen käyttö, ympäristönsuojelu ja ihmisten terveys sekä hyvinvointi.

Olipa kerran kolme nuohoojaa…

Noetta perustettiin, kun Mikko, Kai ja Pauli huomasivat, että nuohousta voidaan tarjota asiakkaalle kustannustehokkaammin yhdessä kuin yksin toimimalla. Ja onhan porukassa aina mukavampaa!