Ilmanvaihtokanavien
puhdistukset
Muhoksella

Teemme ilmanvaihtojärjestelmien tarkastukset, puhdistukset, mittaukset, säädöt ja videokuvaukset Muhoksen alueella!

Näemme paljon vaivaa pitääksemme kodit, toimistot, sairaalat, kauppakeskukset, liiketilat ja teollisuustilat siisteinä. Samalla kuitenkin unohdamme puhdistuttaa niiden näkymättömät paikat eli ilmanvaihtokanavat, jotka puhdistamattomina voivat ajan kuluessa aiheuttaa pahoja sisäilmaongelmia ja muita ikäviä seurauksia.

Samalla tavalla kuin näkyviin paikkoihin kerääntyy pölyä ja muita epäpuhtauksia, niitä kertyy myös ilmanvaihtokanaviin.

Ilmanvaihtokanavien puhdistaminen säännöllisesti on tärkeää. Näin vähennetään tulipaloriskiä, sillä iv-kanaviin kertynyt palokuorma poistetaan. Lisäksi parannetaan sisäilman laatua, kun ilmanvaihtojärjestelmä toimii jälleen oikein ja työntää puhdasta ilmaa sisätiloihin.

Me Noetalla teemme ilmanvaihtokanavien puhdistukset, tarkastukset, mittaukset, säädöt ja videokuvaukset omakotitaloihin, kerrostaloihin, teollisuuskiinteistöihin, liiketiloihin, toimistoihin, kauppakeskuksiin ja sairaaloihin Muhoksen alueella.

Puhdas sisäilma on puhelinsoiton päässä!

Ilmanvaihtokanavien puhdistus ja nuohouspalvelut Pohjois-Pohjanmaa.

Miksi ilmanvaihtokanavien puhdistus ja säätö on tärkeää?

Puhdistamalla ilmanvaihtokanavat säännöllisesti pidetään huolta siitä, että sisäilma on puhdasta ja terveellistä.

Tuloilman mukana iv-kanaviin kertyy mm. roskia, siitepölyä, pienhiukkasia, hyönteisiä ja joskus jopa pienet eläimet eksyvät ja menehtyvät sinne. Poistoilman mukana puolestaan kertyy pölyä, lemmikkieläinten karvoja ja keittiön liesituulettimen yläpuolella olevasta kanavasta rasvaa.

Nämä kertyvät liat, pölyt ja rasvat tukkivat hiljalleen iv-kanavat, jolloin ilma ei pääse enää kulkemaan kunnolla. Jos ilmanvaihtokanavaan pääsee vielä jostain kosteutta, voi sinne muodostua myös erilaisten mikrobien kasvualusta. Huonontunut sisäilman laatu aiheuttaa tilassa oleville ihmisille oireita, kuten väsymystä, allergisia oireita, nuhaa yms.

Ilmanvaihtokanavissa oleva pöly lisää myös paloturvallisuusriskiä. Jos niin ikävästi sattuisi, että tilassa syttyisi tulipalo, voisi ilmanvaihtokanavaan kertynyt palokuorma levittää tulen nopeasti koko rakennukseen.

Ilmanvaihtojärjestelmän puhdistuksella ja tilavuusvirtojen tasapainotuksella on suuri merkitys koko rakennuksen energiataloudessa. Ilmanvaihdon ja ilmastoinnin osuus on 40–80 % rakennuksen lämmitys- ja jäähdytysenergian kulutuksesta.

Ilmanvaihtokanavien säännöllinen puhdistus nostaa rakennuksen arvoa. Saat jokaisesta puhdistuskerrasta kirjallisen raportin. Jos esimerkiksi myyt kotisi myöhemmin, nämä merkinnät kertovat ostajalle, että talosta on pidetty huolta.

Me Noetalla tarkastamme ilmanvaihtojärjestelmän toimivuuden sekä laitamme säädöt kuntoon aina puhdistuksen yhteydessä. Näin havaitsemme jo hyvissä ajoin, jos iv-järjestelmässä on ongelmia ja huollamme sen kuntoon. Tällä vältyt siltä valitettavan yleiseltä virheeltä, että iv-järjestelmä korjataan vasta sitten, kun se on rikki, jolloin edessä on iso ja kallis remontti. Lisäksi vältyt väärin säädetyltä ilmanvaihdolta, joka pahimmillaan voi aiheuttaa ongelmia rakennuksen rakenteisiin.

“Huono sisäilma parani kerralla, kun Noetta kävi puhdistamassa ilmanvaihtokanavat. Samalla he tarkistivat ilmanvaihtojärjestelmän toimivuuden sekä tekivät säädöt. Työ sujui nopeasti ja ammattitaitoisesti! Nyt ilmanvaihto toimii hyvin, eikä enää vaivaa jatkuva nenän tukkoisuus. Suosittelen lämpimästi Noettaa ilmanvaihdon puhdistukseen Muhoksella.”

Noetta – Ammattitaitoinen ilmanvaihtokanavien puhdistaja Muhoksella

Vaivaako sinua pitkittynyt nuha? Tuntuuko sisäilma tunkkaiselta? Milloin viimeksi kotisi tai työpaikkasi ilmanvaihtokanavat on puhdistettu?

Nykyajan rakennukset ovat niin tiiviitä, että kaikki ilma sisään ja ulos kulkee ilmanvaihdon kautta. Ja jos ilmanvaihtokanaviin ajan saatossa kertynyttä pölyä, likaa ja saasteita ei puhdisteta säännöllisesti, seuraukset voivat olla lievimmillään ihmisten allergisia reaktioita tai pahimmillaan tulipaloriskin kasvaminen.

Ilmanvaihtokanaviin kertynyt pöly ja lika kerryttää palokuormaa ja on siten paloturvallisuustekijä sekä vaikuttaa sisäilmaan huonontavasti, sillä ilmanvaihtojärjestelmä ei toimi enää kunnolla. Ilmanvaihtokanavien ja -laitteiden tulee on huollettu ja puhdistettu siten, että niistä ei aiheudu tulipalon vaaraa. Ilmanvaihtojärjestelmän puhdistus ja tilavuusvirtojen tasapainotus ovat turvallisuuden lisäksi keskeisessä asemassa, kun varmistetaan sisäilmaston terveellisyyttä ja viihtyisyyttä. Niillä on myös suuri merkitys koko rakennuksen energiataloudessa. Ilmanvaihdon ja ilmastoinnin osuus on 40–80 % rakennuksen lämmitys- ja jäähdytysenergian kulutuksesta.

Ilmanvaihtokanavien puhdistus- ja huoltoväli riippuu käyttökohteesta. Yleisesti suositellaan, että koneellisesti toimiva ilmanvaihtojärjestelmä puhdistettaisiin 3-8 vuoden välein. Painovoimaisissa ja huippuimurilla toimivissa ilmanvaihtojärjestelmissä puhdistusväli voi olla hieman harvemmin eli noin kymmenen vuoden välein (+/-2 vuotta). Kotona suodattimet kannattaa vaihtaa kuitenkin vähintään kerran vuodessa. Tarkempaa tietoa ilmanvaihtokanavien puhdistusväleistä löydät sisäasiainministeriön asetuksesta ilmanvaihtokanavien ja -laitteistojen puhdistamiseksi.

Suoritamme ilmanvaihtojärjestelmien tarkastukset, puhdistukset, mittaukset, säädöt ja videokuvaukset ammattitaidolla Muhoksella.

ammattitaitoinen nuohouspalvelu

Miksi ilmanvaihdon puhdistus Noetalta Muhoksella? Koska saat

IV-kanavien puhdistuksen helposti ja nopeasti

Varaa ilmanvaihtokanavien puhdistus Muhoksella helposti ja nopeasti soittamalla tai laittamalla sähköpostia meille – jätä iv-kanavien puhdistus ja säätö ammattilaisten käsiin.

Kokonaisvaltaista palvelua

Teemme aina ilmanvaihtokanavien puhdistuksen yhteydessä myös mittaukset ja säädöt. Näin saat varmuuden ilmanvaihtojärjestelmän toimivuudesta käyntimme yhteydessä.

Ammattitaitoista palvelua alusta loppuun

Meillä on käytössä uusimmat ja parhaat työvälineet sekä osaavat tekijät. Emme koskaan jätä hommia puolitiehen tai hoida niitä sinne päin. Teemme työmme niin, että vierailusta jää sinulle hyvä mieli ja haluat meidät tekemään iv-kanavien puhdistuksen seuraavallakin kerralla.

Turvallisen kodin ja kiinteistön – sinulle

Kun me olemme käyneet puhdistamassa ja säätämässä ilmanvaihtokanavat kotonasi tai kiinteistössäsi, ilmanvaihto toimii taas oikealla tavalla ja tilassa on turvallista ja terveellistä olla.

Ilmanvaihtokanavien puhdistus hinta Muhoksella

Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen hinta vaihtelee kohteesta riippuen. Hintaan vaikuttaa mm. kohteen pinta-ala, millainen ilmanvaihtojärjestelmä kohteessa on sekä kuinka monta sisäventtiiliä kohteessa on.

Helpoin tapa saada tietää, kuinka paljon maksaa ilmanvaihtojärjestelmien tarkastukset, puhdistukset, mittaukset, säädöt ja videokuvaukset kohteessasi, ota yhteyttä meihin ja pyydä tarjous.

Usein kysyttyä – ilmanvaihtokanavien puhdistus Muhos

Mitä iv-kanavien puhdistus maksaa Muhoksella?

Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen hinta vaihtelee kohteesta riippuen. Jos haluat saada tietää, kuinka paljon maksaa iv-kanavien puhdistus kohteessasi, helpoiten saat sen selville ottamalla yhteyttä meihin ja pyytämällä tarjouksen.

Miksi ilmanvaihtokanavat täytyy puhdistaa?

Ilmanvaihtokanavien puhdistaminen on tärkeää, sillä puhdistamattomina ne aiheuttavat paloturvallisuusriskin sekä pahimmillaan vakavaa haittaa kohteessa oleilevien terveydelle. Huonosti toimiva ilmanvaihto saattaa aiheuttaa myös kosteusvaurioita rakennukseen.

Onko ilmanvaihtokanavien puhdistus pakollista?

Toisin kuin nuohous, niin ilmanvaihtokanavien puhdistamista laki ei velvoita, mutta se on kuitenkin erittäin suositeltavaa. Puhdistamaton ilmanvaihto voi aiheuttaa pahimmillaan pahoja seurauksia sekä rakennukselle että siinä oleileville ihmisille.

Milloin ilmanvaihtokanavat pitää puhdistaa?

Ilmanvaihtokanavien puhdistus- ja huoltoväli riippuu käyttökohteesta. Yleisesti suositellaan, että koneellisesti toimiva ilmanvaihtojärjestelmä puhdistettaisiin 3-8 vuoden välein. Painovoimaisissa ja huippuimurilla toimivissa ilmanvaihtojärjestelmissä puhdistusväli voi olla hieman harvemmin eli noin kymmenen vuoden välein (+/-2 vuotta). Kotona suodattimet kannattaa vaihtaa kuitenkin vähintään kerran vuodessa. Tarkempaa tietoa ilmanvaihtokanavien puhdistusväleistä löydät sisäasiainministeriön asetuksesta ilmanvaihtokanavien ja -laitteistojen puhdistamiseksi.

Mistä tietää, että ilmanvaihtokanavat pitää puhdistaa?

Ilmanvaihtokanavien puhdistustarpeen huomaa usein ihan katsomalla ilmanvaihtokanavaan. Jos siellä havaitsee selkeästi pölyä ja likaa, niin puhdistus on tarpeellista tehdä pikaisesti. Myös seinissä tai katossa ilmenevät märät läikät voivat kertoa, että ilmanvaihtokanavat pitäisi puhdistaa. Puhdistuksen tarpeessa oleva ilmanvaihtokanava vaikuttaa myös sisäilman laatuun huonontavasti, mutta huono sisäilma huomataan yleensä vasta sitten, kun tilassa aikaa viettävät ihmiset alkavat oireilemaan. Oireina saattaa olla esimerkiksi silmien ja limakalvojen kuivuminen tai ärsyyntyminen.

Etsitkö ilmanvaihtokanavien puhdistajaa Muhoksella? Soita meille!

ALLA PAIKKAKUNNAT, MISSÄ NOETTA TEKEE ILMANVAIHTOKANAVIEN PUHDISTUKSIA


POHJOIS-POHJANMAA

Ii  Kempele  Liminka  Lumijoki  Muhos  Oulu  Tyrnävä  Tupos  Haukipudas  Kiiminki  Simo